Официалният канал на IGN в YouTube публикува геймплей видео на Escape from Tarkov: Arena - сесиен мултиплейър шутър в света на Escape from Tarkov от Battlestate Games. Според сюжета Escape from Tarkov: Arena предлага на играчите да участват в гладиаторски битки в град Тарков. Те се организират от мистериозна група майстори на Арената заедно с Домакина.

В представеното видео битките се провеждат на малка локация в антуража на изоставен търговски център. Всеки рунд в Арена е минута и половина, като през това време играчите почти винаги не са имали време да се справят напълно с противниците си. Ето защо победата се присъждаше на отбора, който е успял да убие повече врагове. Принадлежащ към поредицата игри Escape from Tarkov, предстоящият сесиен шутър може да бъде проследен веднага.

Цветовата палитра, анимациите при боравене с оръжията и възможността за нанасяне на щети на съотборник - всички тези разпознаваеми атрибути на тактическия MMO-стрелец присъстват в Arena. Издаването на Escape from Tarkov: Arena е планирано за 2024 година. Самите автори го наричат състезателен тактически PvPvE шутър, който "съчетава хардкор механиката на Escape from Tarkov с бързия геймплей на сесийните мачове".