Издаденият през 2018 г. ретро шутър Dusk на разработчика Дейвид Шимански е на път да стане малко по-малко ретро. Realms Deep 2023 представи тийзър трейлър на ремастъра Dusk HD в рамките на своята презентация. Фактът, че Dusk ще бъде леко подмладен, е известен още от миналото лято. Тогава се планираше да се обновят само моделите на оръжията и враговете, но оттогава проектът се разрасна по мащаб.

Сега Dusk HD се позиционира като пълно визуално обновяване на Dusk: всяко едно нещо, враг, оръжие, модел и текстура са преработени - споделя създателят на играта. Ремастерът ще се разпространява безплатно чрез Steam Workshop - никой няма да налага актуализацията.

Подобренията са напълно незадължителни: те няма да бъдат интегрирани в играта, докато потребителят не ги инсталира сам. Порталът PC Gamer отбелязва, че в случай на достатъчно положителен прием актуализираните текстури и модели все пак могат да бъдат интегрирани в играта като опция (включително за конзолните версии). Очаква се Dusk HD да бъде пусната на петата годишнина на оригиналната Dusk, т.е. на 10 декември (или около тази дата).

Пълният трейлър на играта със сравнителни кадри е обещан да бъде показан на Хелоуин, т.е. в края на октомври. Заедно с Dusk HD през декември ще бъде пуснат и набор от инструменти за модифициране: играчите ще могат да използват както нови, така и стари активи и да качват творенията си в Steam Workshop.