След скромен анонс в края на миналата година, El Shaddai: Ascension of the Metatron вече има и официална дата, на която ще видим аниме играта за персонални компютри - 2 септември. Заглавието бе доста популярно сред геймърите, предпочитащи конзоли, след като бе пуснато за PS3 и Xbox 360 през 2011 година. Когато El Shaddai се появи за първи път нямаше надежда играта някога да дойде и за персонален компютър. Десет години след това обаче това е факт.

El Shaddai: Ascension of the Metatron включва битка от трето лице и 2D навигация, с което затруднява някои геймъри, но други я обожават. Стилът "аниме" е най-привлекателната част от El Shaddai и в играта има множество елементи от тази култура. Заради сложната навигация в заглавието, дори за компютър ще остане изискването за контролер. Това бе потвърдено и в Steam, откъдето ще може да се изтегли El Shaddai.

Играта ще струва 40 щ. долара, а за първите две седмици след официалния си старт ще бъде намалена на 32,39 щ. долара. За най-големите ѝ фенове има пакет, в който може да се намери книга, както и саундтракът на заглавието. Неговата цена ще е 78,97 щ. долара, но в началото ще е намален до 39,25 щ. долара.