Amazon за пореден път отложи своята масова мултиплеър игра в стил MMORPG New Worlds. Заглавието вече два пъти сменя датата на своята премиера, но разработчиците обещават това да е последната промяна. Играта премина през доста перипетии в разработката, която бе забавена и заради пандемията, но ако няма форсмажорни обстоятелства, би трябвало наистина да няма повече отлагания.

Официално New Worlds ще се появи на пазара на 31 август тази година, а още на 20 юли ще стартира затворена бета версия на играта в Steam, за да може заглавието да се тества от най-запалените и желаещи геймъри. В него участие ще вземат всички, които са направили предварителна поръчка на играта през Steam или директно в Amazon.

Причините за отлагане на New Worlds не са съвсем ясни, но според една от версиите, екипът иска заглавието да е напълно завършено, преди да се появи на пазара. Според директора на продукцията Скот Лейн, студиото на Amazon иска да създаде още няколко възможности в заглавието, които изискват повече време.