Един от популярните шутъри, пуснат вече в ранен достъп, ще се забави малко повече от очакваното. Splitgate трябваше да излезе днес, но ранният достъп ще продължи малко повече. Официалната премиера ще е в края на август.

Причината за забавянето всъщност е хубава. Студиото е получило инвестиция от 10 милиона щ. долара от фонд за рисков капитал. По този начин играта ще бъде подобрена, а сървърите, на които работи, ще бъдат обновени.

Играта се разработва от 2019 година. От тогава заглавието претърпя голяма трансформация и започна да се харесва на все повече геймъри. Това доведе до допълнителни проблеми със сървърите, които ще бъдат решени в следващия месец.

През това време ще продължи да тече бета версията на играта и записалите се геймъри ще могат да ползват работния вариант на Splitgate. От компанията разказват, че е имало проблеми с включването заради постоянните подмени на с новия хардуер на асървърите, но като цяло услугата е налична за геймърите.

След официалната премиера Splitgate ще продължи да е безплатна, но ще се изисква някаква форма на абонамент. Заглавието ще се появи за Linux и Microsoft Windows на Steam, както и за конзолите Xbox One, Xbox Series X / S, PlayStation 4 и PlayStation 5.