Take-Two Interactive актуализира цифрата за доставките на серията Grand Theft Auto в последния си финансов отчет. Към март 2023 г. франчайзът е продаден в 400 млн. копия по целия свят, като Grand Theft Auto V представлява 45% от тази бройка. Това означава, че продажбите на петата част са надхвърлили 180 милиона копия.

Grand Theft Auto V беше пусната преди 10 години, но все още е актуална част от франчайза, което определено е помогнало за постигането на гореспоменатата цифра. Играта е достъпна за компютри в Steam, Epic Games Store и Rockstar Launcher, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X/S и PlayStation 5.

За приходите спомага и мултиплейър режимът на играта - Grand Theft Auto Online, който печели милиони долари всяко тримесечие. Take-Two Interactive отбелязва в доклада, че като цяло Grand Theft Auto V (за един и повече играчи) е третият най-голям източник на нетните ѝ приходи. Също така в доклада компанията намекна за възможния прозорец за пускане на пазара на следващата част от франчайза - Grand Theft Auto VI, който вероятно ще бъде по-скоро отколкото очакваме.