Продажбите на кооперативния шутър Helldivers 2 на Sony Interactive Entertainment надхвърлиха един милион копия. Това съобщи Йохан Плистедт, главен изпълнителен директор на студио Arrowhead, в своя микроблог.

Авторите на Helldivers 2 успяха да постигнат тази цифра на продажбите само три дни след премиерата, която се състоя на 8 февруари за компютри и PlayStation. В отговор на въпрос на потребител Йохан Пилестедт уточни, че на всяка от целевите платформи се падат около половината от продажбите.

Helldivers 2 продължава да държи първото място в класацията за продажби на Steam, където се настани още на 8 февруари. Според услугата SteamDB към момента на публикуване на този материал шутърът е имал 119 хил. играчи с дневен пик от 155 926 души, което е нов рекорд.

Проектът на Arrowhead предлага на играчите да участват в битката за свобода в целия космос като част от отряд от четирима "адски войници". Ръководителят на студиото наскоро призна, че създаването на Hellivers 2 е отнело 7 години, 11 месеца и 26 дни.