Кооперативният приключенски платформър It Takes Two на Electronic Arts и Hazelight Studios (A Way Out) навърши три години тази седмица. По случай рождения ден разработчиците се похвалиха в своя микроблог с новия успех на играта.

Както стана известно, общите продажби на It Takes Two на всички целеви платформи за трите години от първоначалното пускане на играта надхвърлят 16 милиона копия. Така за последните 13 месеца играта е била купена 6 милиона пъти - през февруари миналата година разработчиците съобщиха за 10 милиона продадени копия.

Тъй като It Takes Two е строго кооперативна игра и едно копие е достатъчно, за да играете играта заедно, общата ѝ аудитория е потенциално два пъти по-голяма: "Поразително е, че над 30 милиона фенове вече са я играли. Обичаме ви всички толкова много. Какъв хубав начин да започнем тази вълнуваща година."

В последното изречение разработчиците сякаш намекват за следващия си проект. Все още не е ясно какъв е той, но директорът на It Takes Two Джоузеф Фарес заяви през ноември 2022 г., че това е "нещо шибано страхотно" и ще "взриви съзнанието ви".

It Takes Two беше пусната за компютри (Steam, Origin), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Играта разказва историята на Коди и Мей, които са взели решение да се разведат, превърнати са в кукли и им е даден шанс да спасят връзката си. В момента се подготвя адаптация (филм или телевизионен сериал).