Разработчиците от студиото Red Martyr Entertainment и издателят Soedesco обявиха точната дата на излизане на конзолната версия на психологическия хорър Saint Kotar - 14 октомври Проектът ще бъде пуснат за PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S и Nintendo Switch.

Действието в Saint Kotar се развива в едноименния хърватски град. Играта включва двама главни герои - Бенедек Доняни и Николай Калякин. Сюжетът на играта на ужасите, в която "пътят на един мъж към вярата се преплита с окултни тайни и ужасите на лудостта", започва в мистериозна къща някъде в покрайнините на града.

Героите са решени да разберат какво се случва и да намерят изчезнал роднина. Играчът ще трябва постоянно да превключва между героите, тъй като всеки от тях вижда света по свой собствен начин. Превключването между двете реалности е ключова геймплейна механика в Saint Kotar.

"Потопете се в спиращата дъха атмосфера на древно и опасно място, където властват окултни магии, всеки ъгъл е нарисуван на ръка, а зловещ оригинален саундтрак ви съпровожда до самия край" - гласи описанието на Saint Kotar.

Към момента на публикуването играта има 72% положителни отзиви за своята компютърна версия в Steam магазина от общо 58 написани. Играчите харесват диалозите, атмосферата, вариациите и факта, че има няколко различни края на играта. Основните причини за неудовлетвореност обаче са неудобният контрол и лошото техническо изпълнение на проекта.