Общността "That Stalker Messenger", която постави ултиматум на студиото д GSC Game World а пусне играта в Русия и Беларус и получи незадоволителен отговор, изпълни мрачната си закана и публикува близо 17 GB данни от постапокалиптичния шутър S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Обемният (16,5 GB) архив включва както вече показаните скрийншоти и илюстрации, така и "огромен" брой други материали: документи за дизайна, картата на света на S.T.A.L.K.E.R. 2, стотици кадри от играта на различни етапи от разработката, модели, анимации и т.н.

Освен това изтичането на информация съдържа раздел с актуални подробности за играта S.T.A.L.K.E.R. 2: от скици за заставки и описания на артефакти до сюжетни ходове (съдбата на ключови герои, отговори на основни въпроси) и дори окончателния избор. Източникът съветва да не се разглежда този раздел за тези, които се страхуват от спойлери.

Има и "минимална информация" за бъдещи DLC-та, доказателства за използването от страна на GSC на отменения S.T.A.L.K.E.R. 2 образец от 2011 г., както и редица материали, от които е възможно да се изучи историята на продукцията и "много, много повече". Играта S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl се очаква да излезе през 2023 г. за компютри в Steam, Epic Games Store и Microsoft Store, Xbox Series X и S и Game Pass.