Ръководителят на Larian Studios и режисьор на фентъзи ролевата игра Baldur's Gate 3 Свен Винке разкри в поредица от публикации в своя микроблог как напредва разработването на следващия му проект.

Припомняме, че Винке за първи път говори за новата си игра в началото на септември 2023 г., т.е. преди около четири месеца. Тогава разработчикът заяви, че идеята за следващия проект "седи в главата му от дълго време".

След четири месеца на "пренаписване, пренаписване, бракуване на идеи и връщане към тях" Уинке е решил какво ще бъде първото действие на играта му и признава, че голяма част от този проект ще оцелее по пътя към обявяването.

"Все още обаче не съм казал на никого за нея. Може би всички ще си помислят, че проектът е лош. Тогава ще изтрия тези съобщения, ще се сгуша в някой ъгъл с кучето си и ще се преструвам, че нищо от това не се е случило. А после ще натисна Ctrl+Enter (за прекъсване на страница в Word - бел. ред.) и ще започна отначало. Но тази чернова наистина ми харесва" - споделя той.

Винке побърза да се пошегува: "Това не е това, което си мислите, и не е тийзър на анонса. Искрено съм развълнуван от напредъка и исках да споделя ентусиазма си. Ще мине доста време, преди да започнем да говорим за този проект".

В момента феновете очакват Larian да пусне голямо разширение за Baldur's Gate 3 (за което Винке спомена през август) и завръщане към поредицата Divinity: Original Sin, за което Винке спомена в края на юли.

Baldur's Gate 3 излезе от ранен достъп за компютри (в Steam и GOG) през август 2023 г. и оттогава си проправи път до macOS, PS5, Xbox Series X и S. Очаква се следващата игра на Larian да разшири "много граници".