Геймърите по целия свят са в очакване на премиерата на новата част от поредицата Dragon Age - Dragon Age: The Veilguard. Играта ще бъде официално пусната на 31 октомври 2024 г., но както става ясно от ново съобщение на Том Хендерсън, първите ревюта ще бъдат публикувани няколко дни по-рано - на 28 октомври.

Според информацията на Хендерсън, датата за вдигане на ембаргото върху ревютата е потвърдена, като това често е знак, че разработчиците са уверени в качеството на своя продукт. Този ход позволява на журналистите и критиците да публикуват мненията си, преди играта да е достъпна за широка публика, което често води до засилване на интереса към продукта.

Историята на Dragon Age: The Veilguard ще проследи събитията след неуспешен ритуал на магьосника Солас, при който древни елфически богове са освободени и се опитват да унищожат света. Играчите ще се превъплътят в ролята на пазители на завесата и ще се борят срещу тези древни владетели. BioWare обещава завладяваща история, гъвкава трудност и липса на микротранзакции - все фактори, които са добре приети от феновете на поредицата.

Dragon Age: The Veilguard ще бъде налична за PC и конзоли, като играта ще поддържа Steam Deck и ще бъде достъпна без изискване за EA App.