Безименният реалистичен шутър с изглед от личния видеорегистратор, който развълнува геймърската общественост през октомври 2022 г., се сдоби с име, нов геймплей трейлър и страница в Steam. Проектът се нарича Unrecord и сега по него работи не един-единствен френски разработчик Александър Спиндлер, известен още като esankiy, а целият екип от студиото DRAMA.

Обявяването на Unrecord беше придружено от двуминутен геймплей трейлър, който е поразително реалистичен. "Все още отказвам да повярвам, че това е игра" - признава потребителят Zelly. Постигната чрез комбинация от художествени техники и поглед от гледна точка на DVR, илюзията за осезаемото, но несъществуващо, се нарича trompe l'oeil (или просто измама) - точно такова изживяване цели Unrecord.

Разработчиците описват Unrecord като смесица от тактическия шутър Ready or Not и сюжетното приключение Firewatch. Играчите в ролята на полицейски служител ще трябва да разрешат сложен случай, като използват тактическите и детективските си умения. Обещани са остър сюжетен трилър със "сложен диалог", специален подбор на реплики и "предизвикателни морални дилеми", "иновативна геймплей механика" и "уникална система за стрелба" със свободно прицелване.

Unrecord се създава за компютри и популярните платформи на енджина Unreal Engine 5. Не е уточнена дата на издаване. Активната разработка все още не е започнала - проектът все още е в предпроизводствена фаза.