Разработчиците от RocketWerkz представиха геймплей трейлър на добавката New Frontiers към симулатора за оцеляване Icarus. Премиерата ѝ е планирана за 24 август, а тя вече има собствена страница в Steam.

New Frontiers ще добави в играта региона Прометей, където процесът на тераформиране се е провалил, което е засегнало сериозно местния пейзаж и живот. Изследването на уникалната зона, населена с мутирали същества, може да се извърши паралелно със завършването на шест свързани с историята мисии. Допълнението ще включи още 30 нови предмета за работилница, оръжия, храна, рецепти и нива на сгради, както и пет уникални суровини.

Във видеото, което предлагаме на вашето внимание се виждат интересни елементи от новата част в заглавието. Можете да видите не само главния герой, но и редица от неговите противници, които ще го накарат да се бори за живота си.

Оригиналната игра Icarus беше пусната в Steam на 3 декември 2021 година. Ръководител на проекта е Дийн Хол, автор на успешния симулатор за оцеляване в обкръжението на зомби апокалипсиса DayZ.