Продължава сагата около Cyberpunk 2077 и неуспешния ѝ старт. В медиите тези дни се появиха интервюта с повече от 20 настоящи и бивши служители на студиото, създало играта - CD Projekt Red. Повечето от тях остават в анонимност, заради опасения от съдебно преследване, но всички единодушно заявяват, че значителна част от ръководните фактори в компанията са били наясно, че играта не е готова за пускане на пазара.

Причината за проблемите е "необоснована амбиция, лошо планиране и технически недостатъци", заявява един от разработчиците пред Bloomberg. В публикациите на своите служители CD Projekt е описвана като компанията, която залага повече на маркетинга, отколкото на разработването. Проблем идва и от това, че мениджърите залагат нереален график, който принуждава служителите да работят извънредно преди крайния срок за пускане на играта.

Един от разработчиците споделя, че е работил повече от 13 часа на ден. Той напуснал работа, след като видял свои колеги да губят семействата си, заради "тези маниаци". Друга интересна подробност е, че според публикациите на служители на компанията, впечатляващото демо, което бе показано за първи път на Е3 през 2018 година, е било фалшификат. Всичко е било направено така, че да се привлече внимание. Месеците, загубени в правене на фалшивото демо, според служителите е трябвало да отидат за създаване на самата игра.

Отговорът от ръководството на студиото се появи почти незабавно. В своя Twitter акаунт лично изпълнителният директор Адам Бадовски оборва повечето твърдения.

Той категорично не е съгласен с мнението на анонимните служители, които според него са незначителна част от добре работещия екип на компанията от над 500 човека. Директорът не пропуска да отбележи, че само дни след старта си играта е продадена над 13 милиона пъти, а гейм студиото за известно време бе и най-скъпо оценената компания в Полша. Адам Бадовски вярва в доброто развитие не нещата около Cyberpunk 2077 и това, че всичко съвсем скоро ще бъде изгладено.

Фактите говорят в подкрепа на Адам Бадовски. Освен това трябва да се вземе предвид и желанието на много от конкурентите на CD Projekt Red да видят полската компания сломена.