Въпреки "затихващата" онлайн мрежа в Steam продажбите на симулатора за оцеляване на "покемони с оръжия" Palworld само растат. Разработчиците от японското студио Pocketpair съобщиха за ново постижение на играта.

Припомняме, че за последен път авторите на Palworld разказаха за успеха на играта в края на януари. Тогава продажбите в Steam достигнаха 12 млн. копия, а аудиторията на проекта в Xbox надхвърли 7 млн. потребители.

Според резултатите от първия месец след пускането в ранен достъп Palworld също намери с какво да се похвали. За периода от 19 януари до момента аудиторията на играта е нараснала до 25 милиона души. Броят на играчите на Palworld в Steam вече надхвърли 15 милиона, а в платформите на Microsoft към проекта са се присъединили повече от 10 милиона геймъри. Не се уточнява колко от тях са закупили продукта, но не са го изпробвали в Game Pass.

На фона на поредното постижение разработчиците на Palworld обещаха да продължат да дават приоритет на поправките на грешки и борбата с измамниците и благодариха на общността за непрекъснатата подкрепа. Palworld предлага сингъл плейър или кооператив за четирима души, които могат да събират и развъждат покемони (Pals), да ги изпращат на бой, да работят във фабрики и да строят сгради. При необходимост Pals могат да бъдат консумирани.

Ранният достъп до Palworld започна на 19 януари за компютри (в Steam и Microsoft Store), Xbox One, Xbox Series X, S и Game Pass.