Последният ъпдейт от разработчиците на условния free-to-play шутър War Thunder от Gaijin Entertainment не успокои бурята от недоволството на геймърите, така че студиото беше принудено да публикува друга. Феновете бяха възмутени от планираните промени в икономиката на играта и буквално сринаха рейтинга на War Thunder в Steam. За шест дни се появиха над 45 хил. отрицателни отзива и "много негативни" скорошни ревюта.

В отговор разработчиците отмениха спорните промени, обявиха "специален ъпдейт на икономиката" през втората половина на лятото и осъдиха бомбардирането на War Thunder с негативни отзиви. Общността не спира дотук и през последните три дни играчите написаха още над 40 000 отрицателни ревюта за War Thunder (общо над 86 000 през май). От своя страна Gaijin скри препратката към Steam от официалния си уебсайт.

В ново изявление разработчиците поднесоха "искрени извинения" на феновете. Студиото съжалява, че не е отговорило на очакванията на геймърите и не е било достатъчно отговорно да отговори на коментарите за играта, а също така признава проблемите с настоящия баланс на икономиката.

В момента Gaijin изготвя план за действие и около 14 юни ще покаже график за бъдещите промени в War Thunder: "Определено ще намерим начин да подобрим играта и да си върнем вашето доверие."

War Thunder беше пусната в продажба още през декември 2016 година. В момента играта е налична за компютри в Windows, macOS, Linux, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. До края на 2022 г. аудиторията на проекта надхвърли 70 милиона души.