Разширението Space Age за Factorio излезе вчера и успя да постави нов рекорд по брой играчи. При дебюта 91,801 души се включиха, за да разгледат новото съдържание.

Разширението Space Age удвоява размера на оригиналната игра и продължава приключението на играчите след изстрелването на ракети в космоса. Играчите могат да откриват нови светове, които да експлоатират за ресурси, и да управляват своя флот от междупланетни космически кораби.

Освен това, ще трябва да изграждат отбранителни системи, за да унищожават астероиди, които могат да разрушат платформите им. Отломките от тези астероиди могат да се използват за гориво за двигатели и амуниции за оръдия. Естествено, след изграждането на необходимите за това фабрики и поточни линии.

"100 000 играчи през уикенда е доста вероятно постижение, ако тенденцията се запази", казва друг играч. "Satisfactory 1.0 направи същото нещо миналия месец. Наистина сме в златна епоха на фабричните симулатори." "Заводът трябва да расте!", ентусиазират се други.

Също така, платформените хъбове и товарните зони ще позволяват транспортирането на стоки между планетите. Можете да разгледате трейлъра, за да видите какви планетарни приключения ви очакват в експанжъна.