Финландското студио Remedy Entertainment най-накрая разкри подробности за дългоочаквания кооперативен шутър FBC: Firebreak, част от вселената на популярния екшън Control. Играта беше представена по време на Xbox Partner Preview и обещава да предложи уникален геймплей, съчетаващ кооперативни мисии за трима души в нестабилната и опасна среда на Най-старата къща - паранормалната централа на Федералното бюро за контрол.

В FBC: Firebreak, играчите ще поемат ролята на агенти на Бюрото, които се борят с паранормални заплахи, използвайки специални оръжия и предмети, които могат да бъдат създадени и пренаредени от така наречените "променени предмети". Играта ще включва система за прогресия, съдържание за отключване и допълнителни мисии, които ще бъдат добавяни след излизането на играта.

Очаква се FBC: Firebreak да излезе през 2025 г. за PC, PS5, Xbox Series X и S, както и да бъде част от Game Pass. Геймплей трейлърът, придружаващ обявлението, демонстрира интензивни моменти от играта, в които паранормалните явления създават неочаквани предизвикателства за играчите.