Чудесна новина за всички привърженици на хорър поредицата Resident Evil. Стана ясно, че продължението на Resident Evil 7: Biohazard от 2017, което ще се нарича Resident Evil Village, ще се появи през май. При това за повече платформи от очакваното.

Вижте как кадри от играта >> >> >>

Премиерата на най-новата игра от серията е насрочена за седми май и още тогава заглавието ще се появи, както беше обявено за Xbox Series X, Series S, PlayStation 5 и разбира се за персонален компютър. Важна подробност е, че дори притежателите на по-старите конзоли като Xbox One и PS4 също ще могат да се сдобият с най-новото заглавие на Capcom.

По време на стрийма си от компанията-създател стана ясно, че играта ще премине свободно от старите към новите конзоли за тези, които си я закупят за една от тях. Същевременно вече е отворена и възможността за предварителна поръчка. Най-големите фенове, които нямат търпение, ще получат специална версия на играта, а докато чакат да дойде месец май, ще могат да се насладят на безплатно "визуално демо", наречено Maiden, което за сега е налично само за PlayStation 5.

Във виртуалното събитие Capcom повдигна завесата и над нови елементи от геймплея. С вас споделяме и последния трейлър, който се появи за заглавието и дава повече представа за това, което ще видим в Resident Evil Village.