Три години след първоначалното си обявяване, Windjammers 2 все още няма дата за своята премиера. Добрата новина обаче е, че той ще се появи и за Xbox Game Pass. Разработчикът Dotemu сподели информацията в трейлър, публикуван тази седмица. 

След като бъде обявен, Windjammers 2 ще бъде наличен в Game Pass както за компютър, така и за Xbox. Заглавието ще поддържа онлайн кръстосана игра във всичките си Xbox и компютърни версии. Това означава, че потребителите на Steam и Game Pass ще имат възможността да играят един срещу друг.

Трейлърът предлага поглед към последните обявени герои. С тях общият брой на играчите в Windjammers 2 става 12. В играта ще е Джоди Коста, която феновете ще разпознаят от оригинала от 1994 година. В заглавието се появява и Сами Хо. И двамата имат свой собствен набор от специални движения, които геймърът ще трябва да овладее, за да се възползва максимално от възможностите им.

В допълнение към компютрите и конзолите Xbox, Dotemu ще пусне Windjammers 2 на конзолите Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 и стрийминг услугата Google Stadia.