Издателят Square Enix и разработчикът Historia обявиха нова целева платформа за Live A Live, римейк на едноименната ролева игра, която така и не успя да се появи в света на Super Famicom (SNES).

Римейкът беше представен като част от миналогодишния Nintendo Direct през февруари и доскоро се считаше за ексклузивна игра за Nintendo Switch, където успешно дебютира на 22 юли 2022 година. Беше разкрито, че Live A Live ще бъде пуснат в продажба за компютри в Steam, PS4 и PS5 още на 27 април 2023 г. Съобщението беше придружено от минута и половина геймплей трейлър, който споделяме с вас.

В същото време започнаха и предварителните поръчки на Live A Live. Освен това в PS Store и Steam беше пусната демо версия на играта Live A Live. Пробното издание на Live A Live ще ви позволи да преминете през началните епизоди на трите глави ("Дивият запад", "Япония от периода Едо", "Далечното бъдеще") и да прехвърлите сейвовете в пълната версия чрез Steam Cloud.

Римейкът на Live A Live следва същия HD-2D графичен стил като Octopath Traveler. Играта разказва историята на седем героя с уникални способности в седем различни исторически епохи. Поддръжката на руски език не е обявена.