Forever Entertainment обяви разширението на платформата за Front Mission 1st: Remake, римейк на роботизираната тактическа ролева игра Front Mission. Първоначално проектът беше позициониран като ексклузивен за Nintendo Switch, но още на 30 юни е планирано да бъде пуснат за компютри, PS5, Xbox Series X и S.

Той ще бъде пуснат в Steam, GOG и Epic Games Store. В магазина на Valve вече е налична демо версия, която може да се изпробва - напредъкът в нея ще може да се прехвърли в пълната игра. Действието на Front Mission се развива през 2090 г., когато всички въоръжени конфликти се водят с помощта на гигантски машини - уанзери. На геймъра ще бъде предложен избор на страна: Обединеният океански съюз (O.C.U.) или Съединените щати на Новия континент (U.C.S.).

Front Mission 1st: Remake предлага по-сериозен сюжет, подобрено управление и презаписан саундтрак. Трябва да припомним, че оригиналната Front Mission дебютира през 1995 година. Front Mission 1st: Remake е издадена за Nintendo Switch на 30 ноември 2022 г. Ролевата тактика получи смесени отзиви: оценката на пресата в Metacritic е 70%, докато средната оценка от потребителите достигна едва 4,9 от 10.