Издателите Dotemu и разработчиците от френското студио Triskell Interactive разкриха напредъка в производството на градската стратегия Pharaoh: A New Era и новата дата на излизане на играта.

Заглавието е римейк на култовата стратегическа игра Pharaoh от 1999 г. Reimagining беше обявен през август и се очакваше да бъде пуснат през 2022 година. Беше разкрито, че премиерата на Pharaoh: A New Era вече не е планирана за първото тримесечие на 2023 г., но добрата новина е, че разработката е завършена и екипът се е съсредоточил върху усъвършенстването и отстраняването на грешки.

"Като се има предвид мащабът на Pharaoh: A New Era, не можем да си позволим да избързаме или да пропуснем тази решаваща стъпка, която ще гарантира, че играта ще отговори на вашите очаквания", обясниха създателите на трансфера.

През декември те обещаха да публикуват интервю с композитора на Pharaoh: A New Era Луи Годар, а през януари ще публикуват дневник на разработката с подобрения, базирани на обратната връзка от потребителите.

Римейкът обещава напълно променена 4K резолюция и атмосфера, подобрени механики и интерфейс, съдържание от разширението Cleopatra: Queen of the Nile и над 100 часа геймплей. Pharaoh: A New Era е създадена изключително за компютри в Steam и GOG. Демонстрацията на римейка беше достъпна в рамките на февруарския фестивал Games to Be в Steam и даде възможност на разработчиците да съберат и проучат отзивите на феновете.