През уикенда Riot Games обяви, че ще откликне на призивите на общността си да предостави помощ по време на продължаващата криза в Украйна. До 12 март студиото ще дари всички приходи от продажбата на пропуски за битките във Valorant, Legends of Runterra, Teamfight Tactics и Wild Rift, както и постъпленията от новите си скинове Bee в League of Legends, за подпомагане на хуманитарните усилия в Украйна. Освен това Riot заяви, че ще дари още 1 млн. щ. долара на "Лекари без граници", Полския червен кръст и Международния медицински корпус.

"Всички постъпления както от дарението на Riot Games, така и от набирането на средства от играчите ще подкрепят директно хуманитарната помощ в Украйна и други засегнати райони", заяви компанията.

Студиото се присъединява към нарастващия списък с геймърски компании, които правят дарения за хуманитарните усилия в Украйна. В същия ден, в който Activision Blizzard заяви, че спира продажбите на игрите си в Русия, издателят обяви, че също така ще добави сума към даренията на служителите си за хуманитарните организации, които помагат в региона, в съотношение две към едно.