Гейм студиото Rockstar Games обяви, че на 13 юли ще се появи новото обновление за Red Dead Online. То ще се нарича Blood Money и ще добави ново съдържание към заглавието. За геймърите ще има изцяло нова история, както и редица мисии. В техническо отношение допълнението ще е ново с това, че ще предлага поддръжка на NVIDIA DLSS.

От техническото нововъведение ще се възползват притежателите на NVIDIA GeForce RTX графични карти. Благодарение на оптимизациите те ще получат по-добро изображение с повече кадри в секунда.

В играта ще има и нови мисии. Сред тях ще са Crimes, в които играчите получават задачата да извършват различни престъпления. Чрез грабежи, отвличания, събиране на дългове и подобни, те ще могат да просперират в суровия свят на Дивия запад.

Чрез тези мисии в играта се въвежда и валутата, наречена Capitale. Освен чрез преодоляването на задачи, валутата може да се трупа и чрез намирането на различни скрити предмети или съкровища.

От компанията обявиха, че са предвидили за Red Dead Online четири допълнителни пакета, наречени Quick Draw Club. Те ще са достъпни през следващите месеци и ще предоставят различни бонуси и награди. Чрез тях в играта ще бъдат вкарани допълнително нови неща.