Издателят Twin Sails Interactive и разработчиците от литовските студия Different Sense Games и Lazy Bear Games (Graveyard Keeper, Punch Club) обявиха датата на излизане на Bloomtown: A Different Story.

Събитията в Bloomtown: A Different Story ще се развиват в тихото американско градче Блумтаун, където през 60-те години на миналия век 12-годишното момиче Емили и по-малкият ѝ брат Честър идват при дядо си за лятната ваканция.

В Блумтаун обаче започват да изчезват деца, а кошмарите се превръщат в реалност. В другия свят, Изнанка, страховете и пороците на жителите са приели формата на чудовища и само младите герои могат да спасят града.

В играта намират място походовите битки в стил JRPG, опитомяването на чудовища и социалните елементи - през свободното си време можете да ходите на фитнес, да работите в магазин за хранителни стоки, да си намерите приятели или да се грижите за градината си.

В битките могат да участват не само героите и вражеските демони, но и пленените от тях чудовища - обещани са десетки уникални създания и стотици потенциални синергии.

Както разкрива новият трейлър, Bloomtown: A Different Story ще бъде пусната в продажба на 24 септември тази година едновременно за компютри (в Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch.

За тези, които искат да изпробват Bloomtown: A Different Story сега, вместо да чакат премиерата следващия месец, разработчиците са подготвили безплатна демо версия (достъпна в Steam).