Разработчиците от независимото полско студио The Astronauts представиха ново геймплейно видео на фентъзи ролевия шутър с полуотворен свят Witchfire по време на IGN Fan Fest 2023.

В двуминутното видео ръководителят на The Astronauts Адриан Хмелярц превежда публиката през пример за оръжието, наречено Hunger, и я запознава с начина на работа на оръжието в Witchfire.

Според него Hunger сам по себе си е незабележим, но всяко оръжие във Witchfire крие мощна магия. Скритият потенциал на оръжията може да се отключи чрез нанасяне на критични удари (например удряне на враг в главата). Първото ниво (Attunement) на подобрението Hunger дава на играча толкова по-мощни куршуми, колкото са критичните удари на героя, преди да презареди.

На второто ниво например, придобиването на куршуми става още по-мощно (колкото повече са "попаденията" преди презареждането, толкова по-силни са куршумите), а на третото ниво става възможно замразяването на враговете (ако всички удари преди презареждането са били критични).

Witchfire е планирана пускане в Early Access на Epic Games Store през настоящата година, но все още не е ясна точната дата. С пълното пускане играта ще се появи в Steam и на конзолите от ново поколение.