Основаното през 2016 г. от Lionhead Studios британско студио Flaming Fowl Studios (известни за сега с Gloomhaven) представи нова игра и дори пусна нейна демо версия в Steam, но веднага обяви замразяване на разработката.

Проектът се нарича Ironmarked и представлява походова ролева игра с кооператив за трима души, чието действие се развива във фентъзи свят, вдъхновен от ренесансова Италия.

Играчите в ролята на лидер на наемническа гилдия ще трябва да набират бойци в отряда, за да изпълняват опасни задачи от различни фракции. Обещават бойна система с пакет от карти, герои с уникални характеристики и променливи битки.

Поради липсата на финансиране поради отмяната на проекта от издателя, разработката на Ironmarked трябваше да бъде замразена. По същата причина Flaming Fowl Studios е съкратено, като от 30 служители остават само девет.

С пускането на демото на Ironmarked в Steam Flaming Fowl се надява да привлече вниманието на потенциален издател и да помогне на съкратените да си намерят нова работа. Преди края на 2024 г. от студиото ще бъде пусната още една игра (по-малка), която екипът е финансирал със собствени средства.

Говорейки пред VGC, главният изпълнителен директор Крейг Оман призна, че в периода преди обявяването студиото е прекарало почти една година в преговори с различни издатели (повече от 30) и през цялото това време е финансирало Ironmarked от собствения си джоб.

През годините в индустрията Оман е работил по няколко отменени игри и е бил против Ironmarked също да изчезне безследно: "Просто исках играта да види бял свят." Поне в демо формат.