Компанията IO Interactive, която стои и зад хитовата игра Hitman, обяви, че разработва следващата игра за Джеймс Бонд и дори публикува кратко тийзър видео, което показа един от знаковите елементи от филмите за агент 007 - интрото с изглед от вътрешността на пистолетно дуло, предава Mobile Bulgaria.

От информацията става ясно, че това е напълно оригинална история, която ще позволи на играчите да влязат в ролята на Джеймс Бонд и да спечелят своя статус 00. Това ще бъде история за създаването на любимия герой. Засега играта е позната под името Project 007, а от съобщението става ясно, че ще бъде налична за "модерни системи и платформи".

Новината определено е добра за феновете на Джеймс Бонд, защото качествените игри за агента се броят на пръсти. Едно от най-добрите заглавия е GoldenEye 007 от 1997 година, което беше достъпно за конзолата Nintendo 64. В същото време студиото IO Interactive има изключително добра репутация благодарение на игрите от поредиците e Hitman и Kane and Lynch.

Припомняме, че следващият филм за Джеймс Бонд засега е планиран да излезе през април 2021, а ако това ви се струва много далеч във времето, от 1 декември можете да се потопите в света на агент 007 в HBO GO - тогава в стрийминг платформата ще бъдат достъпни всички 26 филма от поредицата.