Неочаквано якутското студио Fntastic сподели с австралийския портал WellPlayed нови подробности, скрийншоти и тийзър трейлър на The Day Before - MMO шутър с елементи на оцеляване и отворен свят. Разработчиците казват, че в The Day Before играчите ще могат да изследват градската среда с небостъргачи на New Fortune City, да купуват и създават домове, да управляват превозни средства и да създават градят сами своя разказ в играта.

Колонията на оцелелите Woodberry ще бъде безопасна зона, където можете да си намерите работа, да общувате, да търгувате, да изпълнявате куестове за възстановяване на общността или просто да си почивате в сауната, бара или фитнес залата.

Основен акцент в The Day Before авторите правят взаимодействието между играчите и враговете в заглавието, които ще са други геймъри, въпреки че въпросът за натоварването на сървърите все още не е решен - все още се тестват.

Новият тийзър трейлър на The Day Before показва автомобил, подобен на Lamborghini, в пределите на града и обещава "най-доброто оцеляване на годината". Играта все още е планирана за пускане на пазара на 10 ноември за компютри. Преди пускането ѝ ще има затворен бета тест.

Що се отнася до проблема с марката, заради който The Day Before остана без страница в Steam и геймплейни видеоклипове в канала на Fntastic в YouTube, студиото е уверено, че случаят ще бъде разрешен положително и страницата в Steam ще бъде възстановена съвсем скоро. Скоро след излизането за компютри разработчиците обещават да споделят график на предстоящите актуализации, както и дата на излизане за конзолите - проектът е обявен за PS5, Xbox Series X и S.