Хуманоидните роботи Tesla Bot може да се появят в Atomic Heart. Робърт Багратуни, ръководител на Mundfish, съобщи в Twitter за идеята за такова сътрудничество с Илон Мъск.

На 9 март основателят на Tesla написа в Twitter, че е чул добри неща за Atomic Heart. Робърт Багратуни, ръководител на студиото Mundfish, е разбрал за това и му е благодарил за ласкавата рецензия. Той също така предложи да работят заедно по интегрирането на хуманоидните роботи Tesla Bot (известни още като Optimus) в предстоящото допълнение към Atomic Heart.

Разбира се, всичко това може да е обикновена шега. Но като се има предвид интересът му, предприемачът наистина може да започне да си сътрудничи с разработчиците на Atomic Heart, за да вкара своите творения в играта. Работните прототипи на робота бяха представени на 30 септември 2022 година. Този, който прилича на човек, не демонстрира никакви умения за сега. Според Tesla роботът ще има товароподемност до 20 кг. и дисплей вместо лице и ще се управлява от система с изкуствен интелект, която компанията вече използва в своите автомобили. Тази година производителят показа робота Optimus, който може не само да ходи, но и да се сглобява сам.

За самите допълнения все още се знае малко. Mundfish обяви, че те ще бъдат четири - те са част от сезонния пропуск. Те ще включват нови области, оръжия, врагове, куестове, пъзели и сюжетно съдържание. Atomic Heart беше пусната на 21 февруари за компютри, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X и S и Xbox One.