Вчера студиото EA Motive излъчи специален стрийминг Crafting the Tension, по време на който обясни художественото оформление на римейка на Dead Space и разкри точната дата на излизане.

Превъплъщението на легендарната игра беше официално представено в рамките на онлайн презентацията EA Play Live 2021 през юли 2021 г. и се очакваше да бъде пуснато в началото на 2023 година. Както стана известно, римейкът на Dead Space ще бъде пуснат в продажба на 27 януари 2023 г. за персонални компютри, PS5, Xbox Series X и Xbox Series S. Пълно геймплейно демо се очаква през октомври.

Що се отнася до самия стрийм, разработчиците разказаха за това как са възстановили художественото оформление, моделите на героите, осветлението и визуализацията за платформите от сегашното поколение. Към края на предаването авторите направиха малка демонстрация на "предварителната алфа" на римейка. В разкрития откъс главният герой стартира двигателя в машинното отделение на космическия кораб "Ishimura".

Според сюжетната линия на Dead Space, целият екипаж на кораба Ishimura е бил завладян и заразен от извънземна напаст. Пристигналият на борда инженер Айзък Кларк трябва да открие какво се е случило и да даде отпор на враждебните същества.

Римейкът на Dead Space се създава от нулата чрез енджина Frostbite. Разработчиците обещават да "покажат уникално ниво на визуализация и да подобрят геймплея, като същевременно запазят духа на оригинала".