Японското студио Grasshopper Manufacture представи нов трейлър за ремастъра на неземния екшън Shadows of the Damned. Трейлърът е подготвен специално за фестивала PAX East 2024, който ще се проведе от 21 до 24 март в Бостън.

Във видеото разработчиците разказват за това, което подготвят за PAX East 2024. Оказа се, че именно там ще може да се изпробва за първи път преиздаването - демото ще бъде достъпно на щанда. Видеото потвърди и пълното заглавие на ремастъра - Shadows of the Damned: Hella Remastered - и предостави ключова илюстрация.

Гоичи Суда, ръководител на Grasshopper Manufacture и създател на No More Heroes, Killer7 и Killer is Dead, ще присъства на събитието. Посетителите ще могат да играят блекджек с него - победителите ще бъдат наградени с комплект тематични подложки за чаши, подписани от разработчиците. Подаръци (специално изработени пръстени) ще получат и първите шестима победители в специална викторина.

Ремастърът беше обявен през юни 2023 г. на изложението Grasshopper Direct. През декември Суда обеща пускане на пазара през 2024 г. Конкретните платформи остават неизвестни - авторите се ограничиха с формулировката "всички съвременни".

Оригиналната игра беше пусната през юни 2011 г. за PlayStation 3 и Xbox 360 и остана достъпна до 2020 г. Суда написа сценария за екшъна, а друг забележителен гейм дизайнер - един от създателите на Resident Evil, Dino Crisis и Devil May Cry (а по-късно - The Evil Within, Ghostwire: Tokyo и Hi-Fi Rush) Шинджи Миками работи по нея като продуцент. Музиката е написана от композитора на Silent Hill Акира Ямаока.

В Shadows of the Damned играчите пътуват до Града на прокълнатите като легендарния мексикански ловец Гарсия Хотспър, за да открият демоничния лорд Флеминг, който е отвлякъл любимата на героя Паула.

Играта получи доста топли отзиви от пресата (Metacritic - 76-77/100). Създателите бяха похвалени за изобретателния сюжет, хумора, разнообразния геймплей, хардкор битките с босове, звуковия дизайн и саундтрака и бяха критикувани главно за остарелите елементи и липсата на цялостност. Действието беше препоръчано на всички, които са харесали геймплея на Resident Evil 4.

В момента се разработва преиздаване на друга игра на Grasshopper Manufacture - Lollipop Chainsaw. Тя се разработва от Dragami Games - Суда не участва в проекта.