Ubisoft разкри как ще изглежда следващата част на Assasin's Creed. За разлика от останалите игри до сега, фокусирани върху конкретна локация, тя ще дава достъп до много по-мащабен свят.

Компанията определя новата игра от поредицата като изцяло нова страница за Assasin's Creed. Тя ще се нарича Infinity и ще представлява отворена онлайн услуга. Играта ще се допълва с времето и ще обединява много различни локации и периоди.

Проектът ще е много различен от игрите от поредицата до тук, които разглеждат определени периоди и моменти от историята в Древна Гърция, Египет, френската революция, американската гражданска война и т.н.

По играта ще работят офисите на компанията в Квебек и Монреал с екип, ръководен от известния в геймърските среди Марк-Алексис Коте. Трансформирането на играта към "услуга на живо" се очакваше от специалистите. С това Ubisoft отговаря на модела, налаган от големите издатели като EA и Take-Two Interactive, чиито подобни игри работят именно по този начин от няколко години.

Все още не е ясно какво точно ще представлява играта и как ще обединява историческите периоди. Вече има предположение, че акцентът ще е върху трансформацията, която ще претърпят героите и тя ще е изцяло нова за Assasin's Creed. Не е ясно и кога новото заглавие ще се появи официално на пазара.