Издателите No More Robots и разработчиците от британското студио PanicBarn (известни с поредицата Not Tonight) обявиха нов проект - комедийна ролева игра с отворен свят Soccer Story.

Историята на играта започва след една година от катастрофата, която е подкопала основите на футбола в обичайния му вид. Всемогъщата компания Soccer Inc. е забранила на всички не само да ритат топка, но дори и да я гледат.

Играчите в ролята на вълшебния футболен спасител трябва да спасят бъдещето на спорта, да върнат хармонията в света и да напомнят на хората защо футболът не може да бъде изпратен на резервната скамейка.

Разработчиците обещават повече от 15 часа геймплей, широка гама от различни дейности с топка, мачове срещу отбори от акули, бебета, пенсионери и нинджи, странични задачи и локален мултиплейър режим за четирима.

Очаква се играта Soccer Story да излезе преди края на годината за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S, Nintendo Switch, както и за Google Stadia и Game Pass. Можете да се запишете за предстоящата "бета" в Steam на официалния уебсайт.