Изтекла информация от куриери за множество международни пратки от Sony предизвика спекулации относно разработването на PS5 Pro. Sony Interactive Entertainment (клонът на японската компания, който се занимава с PlayStation) е изпратил хиляди кутии с развойни комплекти в цял свят през последните няколко месеца.

Повечето от доставките са с произход от Япония и Корея. Други списъци показват, че Sony е изнесла пратка с етикет "конзола за видеоигри прототип" от Обединеното кралство за САЩ през ноември миналата година.

Споменаването на прототипи на конзоли накара много фенове да се развълнуват, че тези пратки съдържат ранни модели на следващата хардуерна платформа на компанията. Вероятно това ще бъде PS5 Pro или PS5 Slim, които Sony се очаква да пусне в следващите месеци.

TweakTown също така отбелязва, че пратката с прототипи на конзоли е маркирана с HS код 981700, който понякога се използва в глобалните системи за износ за обозначаване на пратки, съдържащи части за продукти, свързани с видеоигри.

Изкушаващо е да се предположи, че комплектите за разработчици и прототипите на конзоли са ранни модели на предстоящия хардуер на PlayStation. Тъй като PS5 беше пусната на пазара преди повече от година, вероятно Sony насочва вниманието си към следващата фаза на своята водеща конзола. Съдържанието на пратките може да е свързано обаче и с предстоящия PSVR 2 - следващото поколение VR шлем на Sony.

Същевременно има голяма вероятност Sony да пусне PS5 Slim или PS5 Pro, подобно на решението за два ъпгрейда на конзолата от предишно поколение PS4, което се оказа успешно.