Sony съобщи, че започва да тества нова функция, която ще може да се използва в комбинация от конзолата PlayStation 5 и приложението за мобилни телефони.

След като бъде активирана, новата функция автоматично започва да качва снимки в облака. Те са от ключови моменти в игрите и така, ако геймърът прояви желание да сподели свой велик момент, може да го направи бързо. Картинката най-вероятно ще е вече в телефона му.

Всички изображения ще се съхраняват в продължение на 14 дни в облачното пространство, като същевременно се заменят с направените нови. Единственото изискване е геймърите да свържат конзолата си с приложението на PlayStation. Същото може да бъде направено и с видео, но в резолюция 1080р.

За сега актуализацията е достъпна само в Канада и Япония. До официалното ѝ пускане за всички ще се стигне, след като се установи дали играчите я използват активно. Трябва да се провери и дали тя е достатъчно удобна.

Новата екстра идва като отговор на функционалността, която Xbox предлага от известно време. Притежателите на конкурентния вид конзоли могат да използват аналогична функция, а Microsoft го обяви официално и за всички потребители.