Порталите IGN и Video Games Chronicle, позовавайки се на свои източници, съобщиха за отказа на най-големите притежатели на игрови платформи да участват в предстоящото геймърско изложение E3 2023, организирано от ReedPop.

Според репортери, Sony Interactive Entertainment (SIE), Microsoft и Nintendo няма да присъстват на E3 2023 и в Конгресния център в Лос Анджелис, където ще се проведе събитието - за първи път от четири години насам в традиционен формат. Microsoft вече потвърди, че планира годишно лятно изложение, което ще се проведе в "удобен за пресата и дори за потребителите" период от време. Плановете на SIE и Nintendo за бъдещи пускания на пазара са неизвестни.

В отговор на съобщенията за оттегляне на платформи от потенциални изложители ReedPop увери, че "много от най-големите компании в индустрията" са проявили "голям интерес" към E3 2023 и са дали "устни обещания" да се включат.

"Когато сме готови да обявим изложителите, сме сигурни, че изборът им ще направи пътуването до Лос Анджелис полезно както за индустрията, така и за потребителите", увериха от ReedPop. E3 2023 ще се проведе от 13 до 16 юни, като партньорските цифрови прожекции започват на 11-ти. Изложението ще бъде разделено за представители на индустрията (от 13 до 15 юни) и за геймъри и журналисти, желаещи да посетят самото събитие (от 15 до 16 юни).