Sony публикува в своя канал в YouTube видеоклип, в който представя какъв може да бъде видът на развлекателните технологии след десет години. Създаването на триизмерни графики е потапяне във виртуалното пространство, а игровата конзола представлява екран, който се извисява над контролера за игри.

Видеоклипът, озаглавен "Творческата визия на Sony за развлеченията", показва няколко футуристични устройства, а компанията подчертава, че всичко показано тук не е пряко свързано с някой от съществуващите продукти на Sony.

Най-любопитен е контролерът на PlayStation, свързан с нещо като екран, който се носи във въздуха. Компанията не обяснява как е проектирана джаджата: може да е физически екран, задържан във въздуха чрез магнитна левитация, или да е проекция, създадена от контролера.

Според версията на Sony "след десет години ще живеем в по-многопластов свят, в който физическата и виртуалната реалност се пресичат без граници". По това време, през 2034 г., вероятно ще бъде пусната PlayStation 7 - ако японският производител все още произвежда конзоли, разбира се. Може би дотогава компанията ще е тръгнала по пътя на хибридните конзоли като Nintendo Switch. Може би този контролер е целият PlayStation 7, който прожектира екрана, където и да се намира потребителят.