Както стана ясно от новините в последните дни, в Sony текат сериозни промени и преструктурирания. Занапред от компанията ще предлагат предимно ААА заглавия. Наред с тях фокусът ще е върху игрите от PlayStation за мобилни устройства. Там се очаква да видим най-популярните игри до този момент.

Всичко това несъмнено съответства на новината, че в Sony и партньорските гейм студия вече са започнали работа по следващото заглавие от Uncharted поредицата. Въпреки че все още не е обявено официално, Naughty Dog е отделила два свои екипа, които разработват новото заглавие. Разкритията на хора, свързани с подизпълнителя гласят, че един екип се занимава със следващата игра от поредицата, а друг работи по мултиплеър част, предназначена за нея.

Наред с това от Sony са се заели да пуснат версия на първия The Last of Us специално за PlayStation 5. Това начинание е толкова трудно и скъпо, че в началото от компанията отричаха възможността за подобен сценарий. Рекордните продажби на втората част от играта както и нестихващият интерес към нейното начало , което може да се играе чрез обратна съвместимост с PS4, очевидно са накарали в компанията да размисли. Вече е сигурно, че за PS5 ще има специална нейна ремастерирана версия, която ще използва по-пълноценно хардурната мощ на конзолата.