Колин Мориарти, основател на подкаст мрежата за игри Last Stand Media, съобщи, че е получил жалба за нарушаване на авторските права (DMCA) от услугата Patreon за неотдавнашния си материал за следващия Tomb Raider.

По време на подкаста "Свещени символи" миналия уикенд Мориарти разкри подробности за откъс от сценария на предстоящия Tomb Raider (видеото включваше и четене на откъса), който попаднал в ръцете му.

Мориарти казва, че след публикацията Patreon се е свързал с него, за да премахне материала, нарушаващ авторските права. Другите услуги, при които е наличен епизодът със свещените символи обаче, не са засегнати.

Влогърът е убеден, че жалбата е подадена от Square Enix. Японският издател все още притежава Crystal Dynamics Studios и франчайза Tomb Raider, които реши да продаде на холдинга Embracer Group. Според изтичането на информация, следващият Tomb Raider е с кодово име Project Jawbreaker и ще представлява екшън приключение за съвременен свят, разтърсен от мистериозен катаклизъм. В историята семейните драми на Лара Крофт остават зад гърба ѝ, но с годините героинята започва да страда от самота. Предполага се, че главният герой ще трябва да се справи с мистериозното явление, заради което отново ще е принудена да изследва гробници.

Официално новият Tomb Raider се разработва на Unreal Engine 5. По-рано беше съобщено, че събитията в бъдещите игри от поредицата ще се развиват след класическото приключение на Лара, което вече е добре познато на геймърите.