Издателят и разработчик Square Enix направи нова демонстрация на японската ролева игра Final Fantasy VII Rebirth - вторият епизод от римейка на култовата Final Fantasy VII - в рамките на специалното издание State of Play, което се проведе в нощта на 7 февруари.

Припомняме, че след като избягаха от метрополиса Мидгар в римейка на Final Fantasy VII, Cloud, Barret, Tifa, Aeris и Red XIII се отправиха да преследват отмъстителния мечоносец Sephiroth от миналото на Cloud из обширния свят. 11-минутната демонстрация, която споделяме с вас показва няколко "безпроблемно" свързани региона, странични куестове, миниигри, разширени взаимоотношения със спътниците, нова бойна механика и т.н.

State of Play представи и четириминутен трейлър на Final Fantasy VII Rebirth (внимавайте за спойлери) и обяви демо в две части - първата от които вече е пусната на PS5. Играчите ще могат да завършат началната глава в Нибелхайм, а на 21 февруари демото ще включва епизод около Джунон със световна карта и механика за изследване. В пълната игра участъкът в Нибелхайм може да бъде пропуснат.

Очаква се Final Fantasy VII Rebirth да бъде пусната на PS5 на 29 февруари. Играта ще бъде ексклузивна за конзолата на Sony за поне три месеца - до 29 май. Изданието на дребно на проекта ще бъде доставено на два диска.