Издателят Sony Interactive Entertainment представи на официалния сайт на блога на PlayStation селекцията от безплатни игри за април за абонатите на някой от плановете на услугата PlayStation Plus.

Както беше обявено по-рано, звездата на предстоящата селекция ще бъде асинхронният строителен шутър Meet Your Maker от създателите на Dead by Daylight, който излиза в същия ден като актуализацията на PS Plus. В допълнение към Meet Your Maker абонатите на PS Plus за PS4 и PS5 през април ще получат бивш PlayStation ексклузив - цветния платформър Sackboy: A Big Adventure - и ролевия екшън с плъхове Tails of Iron.

И трите проекта ще бъдат достъпни за добавяне към библиотеката за абонатите на PS Plus Essential, Extra и Premium (Deluxe) до 1 май. Разпространението ще започне на 4 април - до този ден ще могат да се свалят мартенските игри.

Припомняме, че мартенският PS Plus състав включва онлайн военния шутър Battlefield 2042 за PS4 и PS5, както и два проекта за PS4: вампирския ролеви екшън Code Vein в стила на Dark Souls и екшъна Minecraft Dungeons.