На специално събитие, организирано от BioWare, стана ясно, че Star Wars: The Old Republic ще има ново допълнение. Онлайн излъчването бе в чест на 10-годишнината на играта. Геймърите научиха, че в експанжъна на заглавието ще има редица нови характеристики, механики и обновления, насочени към представянето в играта.

Името на допълнението ще е Legacy of the Sith. То ще продължи основната сюжетна линия на The Old Republic, изпращайки играещите на военна мисия, която цели да обезпечи контрола им над водната планета Манаан.

До колкото стана ясно от обявената информация, промените ще касаят бойните стилове в играта. Те вече ще позволяват независимото избиране на специфична история. Тя ще може да се комбинира с набор от способности и с други свързани технически класове или такива, които притежават силата.

Освен това геймърите ще имат на разположение няколко нови локации. Сред тях ще са нови обекти на Манаан с отделни истории за имперските сили и за тези на Републиката. Премиерата на допълнението ще е преди края на годината.