Crusader Kings II е игра, представена още през 2012 година. Студиото зад нея обаче не спира да я обновява и да пуска ново съдържание, така че привържениците ѝ често имат какво да купуват. Paradox Interactive предлага играта безплатно, но повечето интересни допълнения се продават отделно.

Очевидно от студиото са осъзнали, че допълнителните пакети за нея вече са твърде скъпи и малко играчи могат да си ги позволят наведнъж, особено ако сега започват да я играят. Поради тази причина студиото ще наложи нова стратегия - абонамент. Това ще позволи в Crusader Kings II да се включат много повече нови играчи, които до сега са били възпирани от това че трябва да купят твърде много неща за нея.

От сега нататък играчите на Crusader Kings II ще могат да започват игра без да се налага да избират какво да поръчат, стига да се възползват от абонамента. В него има включени 13 големи допълнения за заглавието, излезли до сега, 12 пакета с бойни единици, 10 пакета с различни лица, облекла и аксесоари за кралете, 14 специални музикални изпълнения и др.