В Twitter за първи път бе съобщена новината, че един от най-интригуващите създатели на видеоигри Хидео Коджима и неговото студио Kojima Productions вече са започнали работа по нов проект. Официалното съобщение гласи, че компанията в момента е в процес на търсене на "най-добрите в областта" за офиса си в Токио, които да работят по новото заглавие, работата по което вече е стартирала.

За новата игра слух се появи още през месец май. Според мнозина става въпрос за втора част на Death Stranding, последната игра на неговото студио. Припомняме, че тя пожъна огромен успех заради изключително нетрадиционната си атмосфера и сюжет, които направиха впечатление на гейм общността още с първите трейлъри.

Според специалистите заглавието, което първоначално беше само за PlayStation 4, а след това се появи и за персонални компютри е парченце изкуство и най-логично то да получи продължение възможно най-бързо.

Историята в играта представя разделена държава и изолирани в своите собствени пространства хора, които главният герой - Сам Портър-Бриджес - трябва отново да свърже, връщайки им надеждата за по-добър живот.