Независимото чешко студио SCS Software публикува в своя блог официално изявление за добавката "Heart of Russia" (Сърцето на Русия) към своя симулатор за камиони Euro Truck Simulator 2.

В интервю през март ръководителят на SCS Software Павел Себор заяви, че в настоящата геополитическа ситуация студиото не вижда начин да пусне "Сърцето на Русия" за продажба. В ново изявление екипът на Euro Truck Simulator 2 обяви, че е "решил да се въздържи" от пускането на добавката. В същото време авторите признават, че DLC все още може да види светлината под една или друга форма, когато обстоятелствата го позволяват, тъй като вече е разработено.

Както отбелязват от SCS Software, студиото е вложило много усилия в създаването на нов регион (Москва и близките градове на изток) - DLC-то е било на месец и половина или два от завършването, когато екипът е трябвало да преразгледа плановете си.

Euro Truck Simulator 2 е налична единствено за персонални компютри в Steam. В допълнение към Heart of Russia SCS Software разработва още няколко добавки, но най-близката се очаква да бъде пусната едва през 2024 година.