Играта с карти за изграждане на градове Technotopia на издателя Alawar и разработчиците от сибирското студио Yustas Games (известни с поредиците Claire's Cruisin' Cafe и Viking Heroes) получи точна дата на излизане. Съобщението беше придружено от нов трейлър.

Припомняме, че Technotopia беше представена през пролетта и се очакваше да бъде пусната на пазара през 2024 г. През май се проведе отворен тест, според резултатите от който авторите обещаха да направят редица промени, а през юни демо версията на проекта беше достъпна на фестивала "Games to be" в Steam.

Както стана известно, разработчиците не възнамеряват да отстъпят от плановете си. Technotopia ще бъде пусната в продажба на 16 октомври тази година ексклузивно за Steam (Windows, macOS).

Според сюжета в условията на глобална криза стабилността е запазена само в един мегаполис, но дори той едва разполага с достатъчно ресурси, за да поддържа разклатения баланс на силите. На помощ идва Ирис (Iris) - изкуствен интелект, който трябва да изгради една утопия.

Играчите ще трябва да наблюдават живота на града, да управляват фракции (политици, капиталисти, аристократи, граждани) и да задоволяват разнообразните нужди на множество общности, за да поддържат баланса.

Потребителите ще управляват пакет от карти със сгради, ще регулират случайни събития (пожари, нападения на банди и т.н.) и ще търсят помощ от колоритни представители на населението (хакери, олигарси, престъпници, изобретатели).

Обещават се четири клона на куестове (по един за всяка фракция) с влияние върху съдбата на града, повече от 100 уникални сгради, над 50 динамични събития и поддръжка на три езика.