Warner Bros. Games и Avalanche Software подготвят пускането на режисьорска версия на Hogwarts Legacy, известна като Hogwarts Legacy Definitive Edition, която ще съдържа 10-15 часа ново съдържание. Това включва нови сюжетни мисии, странични куестове, дейности и уникални моменти, свързани с училището по магия и вълшебства Хогуортс.

Очаква се допълнението да бъде пуснато през 2025 г., като създателите планират да предложат платено обновяване за настоящите собственици на играта. Според Том Хендерсън от Insider Gaming, цената на обновлението ще бъде между 20 и 30 долара, което ще позволи на играчите да се насладят на новото съдържание, без да купуват изцяло нова игра.

Целта на Warner Bros. Games е да възстанови позициите на своето гейм подразделение, след като кооперативната игра Suicide Squad: Kill the Justice League се оказа неуспешна и не изпълни очакванията на компанията. Hogwarts Legacy, от своя страна, беше огромен успех с над 24 милиона продадени копия в световен мащаб през 2023 г., което я направи най-продаваната игра за годината.

Hogwarts Legacy беше пусната за PC, PlayStation 5, Xbox Series X и S, а по-късно и за PlayStation 4, Xbox One и Nintendo Switch. Warner Bros. се надява да повтори този успех и с режисьорската версия, която ще предложи на играчите повече вълнуващи приключения в магическия свят на Хари Потър.